DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20432725.86643%
Samsun
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Büyük Anadolu Hastaneleri  Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü  Birol Yılmaz ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİ ni anlattı.
  • Samsunum Haber
  • SAĞLIK
  • Büyük Anadolu Hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Birol Yılmaz ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİ ni anlattı.

Büyük Anadolu Hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Birol Yılmaz ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİ ni anlattı.

ABONE OL
Ağustos 5, 2023 08:17
Büyük Anadolu Hastaneleri  Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü  Birol Yılmaz ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİ ni anlattı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyük Anadolu hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Birol Yılmaz ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİNİ gazetemize anlattı.

Yılmaz yazısında; Annelerimizin bebeklerine verdiği altın değerinde ,bebeğinden beklentisiz bir şekilde doğduğu andan itibaren ilk tattığı şartsız ve şurtsuz verdiği en iyi besin maddesidir Anne sütü. Ayaklarının altı öpülesi annelerimizin , gelecekte yaşantımızın en sağlıklı halinin temelini attığı ,

Bir Karadeniz çoşkusu ve hırçınlığı ile besleyen , Sütünü babalarına olan aşkını Çarşambanın seli gibi veren , Terme ve Bafra pidesinin ocak başında yumuşak ve kıvrak pişirilmiş edasıyla , Ladik ve Kavakta doğduğu anı sevincine kazlarını besleyip  tiritlik hazırlayan , Alaçam ve Yakakentin yöresel hamur işlerini sunarcasına,

Belki diğer ilçelerimizin meşhur işlevleri gibi daha söyleyebileceğimiz bir çok heyecanlara dalarak bebeklerine veriyor sütlerini.. Anne sütü ile  bebeklerimizin beslenmesi çok önemlidir. Anne sütü,  bebekler için mucizevi özelliktedir ve bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir.  Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt, bebek için çok önemlidir. Çünkü bebeği hastalıklara karşı korur, bebeğin ilk aşısıdır.

Anne sütü, bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerine içeren ideal besin kaynağıdır. İçindeki koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlardan korur.  Anne sütü bebekler için yaşamsal öneme sahiptir.  Ayrıca emzirme bebeğin annesiyle sevgi bağı kurabilmesi için en iyi iletişim yoludur.

Daha çok anne sütü ve emzirmenin önemi anlatmakla bitmez. Emzirmeyle bebeğimizin bağışıklığını destekleyin.

TÜM YENİ ANNE VE ANNE ADAYI OLAN ANNELERİMİZE..

Selam ve dua ile.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.