DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20753290.81019%
Samsun
13°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Harun Kurt, AK Parti’den İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıkladı
  • Samsunum Haber
  • SİYASET
  • Harun Kurt, AK Parti’den İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıkladı

Harun Kurt, AK Parti’den İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıkladı

ABONE OL
Kasım 21, 2023 10:31
Harun Kurt, AK Parti’den İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Harun Kurt, AK Parti’den İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Kurt, “İlçenin sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz. İlkadım’a hizmet için aşkla yola çıktık “dedi.

SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Harun Kurt, AK Parti’den İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığı ile ilgili resmi başvurusunu yaptı. AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısı ile aday adaylığını kamuoyuna duyuran Kurt, göreve gelmesi durumunda İlkadım’a aşkla ve şevkle hizmet edeceğini, ilçenin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili projelerinin hazır olduğu mesajını verdi. SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Harun Kurt, AK Parti’den İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığı ile ilgili resmi başvurusunu yaptı

‘ŞEHİR PLANLAMA BİZİM İŞİMİZ’

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Harun Kurt, “Sokaklarında çocukluk ve gençlik yıllarımızı geçirdiğimiz İlkadım’ı maalesef özlüyorum sözleriyle konuşmama başlamak istiyorum. Bunun nedenlerini açıklayacağım.
AK Partide aktif siyasete, mahalle teşkilâtlarında bayrak asarak başladım. Zamanında Teşkilât ve Gençlik Kolları Başkanlığı görevi nasip oldu.Yurtdışında 2 sene eğitim gördüm. İstanbul’da Yüksek Lisansımı tamamlayıncaya kadar eğitimime devam ettim. Burada, İlkadım ilçesinin 4 katı büyüklüğünde bir belediyede görev yapma imkânım oldu.Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın öncülüğünde o yıllarda Fransa’daki Sorbon Üniversitesi’nden 16 tane şehir plancısı İstanbul’a davet edilerek bir çalışma ortamı oluşturulmuştu. Görev yaptığım Esenler Belediyesi’nde bu ekiple çalışmalar yaptık. 16 tane proje hazırladık. Bu projelerin birçoğu hayata geçti. Dolayısıyla bir şehrin nasıl planlandığının canlı tanıklarındanım.  Ülkemiz adına neler yapılması gerektiğini, gezdiğim ve görev yaptığım ortamlarda bizzat gözlemlemiş oldum” dedi.

KENTSEL VE ÇEVRESEL DÖNÜŞÜM VURGUSU 

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Harun Kurt, İlkadım’da acilen yapılması gerekenleri sıralayarak şöyle devam etti; “Aynı zamanda SAMKON’un Genel Başkan Yardımcılığı görevini ifa ederken, deprem felaketiyle karşılaştık. Hemen gönüllü olarak Adıyaman’a giderek burada 8 ay bilfiil hizmetlerde bulundum. İnsanların acısına bizzat şahit oldum. O manzarayı görünce hemen Samsun ve yaşadığım İlkadım ilçemiz aklıma geldi. Olası bir deprem durumunda özellikle İlkadım ilçesi çok ciddi yaralar alacaktır. O nedenle acilen ilçemizde kentsel ve çevresel dönüşüme ihtiyaç var. Makro projeler üretilmesi gerekiyor.İlçede sadece Unkapanı ve Asri Mezarlıklarımızda yeşil alan görebiliyoruz. Dolayısıyla acilen yeşil alanlarımızı çoğaltacak projeler geliştirmeliyiz. Özellikle Bulvar Caddesindeki asansörsüz uzun irtifalı eski binalar büyük bir deprem riski oluşturuyor. 40 sene sonraki torunlarımız bu binaları yıkmak için uğraşacaklar. Dolayısıyla yeni yaşam alanları oluşturmamız zorunludur.Bunun için çevresel dönüşümü de sağlamamız gerekiyor. Bu çalışmalar kısa vadede gerçekleşebilecek çalışmalar değildir. Çünkü 40 yılı aşkın birikmiş sorunlarla karşı karşıyayız. Allah bu görevi bize nasip ederse, hem doğaya dönüşü hem çevreye dönüşü, hem de kentsel dönüşümü birlikte eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz “ifadelerini kullandı. AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısı ile aday adaylığını kamuoyuna duyuran Kurt, göreve gelmesi durumunda İlkadım’a aşkla ve şevkle hizmet edeceğini, ilçenin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili projelerinin hazır olduğu mesajını verdi.

‘PROJELERİMİZ HAZIR’

Projelerinin hazır olduğu mesajını veren AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Harun Kurt, “Gerekli analiz ve incelemelerimizi yaparak ilçemizdeki sorunlarla ilgili projelerimizi hazırladık.  İlkadım insanı bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. İnşallah Belediye Başkanı olursak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız. Adeta bir suç yuvasına dönmüş olan Samsun’un en büyük ilçesi İlkadımımızı lâyık olduğu çehreye kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti İlkadım İlçe Teşkilâtı, kadın ve gençlik kolları, basın mensupları, Kurt’un aile yakınları, dostları ve sevenleri  katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.