DOLAR 32,3659 -0.03%
EURO 34,8660 0.14%
ALTIN 2.390,06-0,27
BITCOIN 19988454.44555%
Samsun
13°

HAFİF YAĞMUR

21:43

YATSIYA KALAN SÜRE

Dönem dizileri eskiye rağbeti artırdı

Dönem dizileri eskiye rağbeti artırdı

Samsun'da sıfır elbiselerinin yanı sıra 2. el kıyafetlerin de satıldığı Bedestan Çarşısı'nda son dönemlerde eskiye olan ilgi dikkat çekiyor. İşçiler gündelik kıyafetleri zarar görmesin diye ikinci el kıyafet alırken, gençler ise TV dizilerinin de etkisi ile 80'ler ve 90'ların vintage modasına uyum sağlamak adına dönemin geniş paça pantolon, kruvaze ceket, geniş ve sivri yakalı gömlek gibi kıyafetlere ilgi gösteriyor.

ABONE OL
Eylül 15, 2023 07:39
Dönem dizileri eskiye rağbeti artırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Televizyonlarda yayımlanan Seksenler ve Doksanlar dizileri eski moda kıyafetlere rağbeti artırdı.

Samsun’da sıfır elbiselerinin yanı sıra 2. el kıyafetlerin de satıldığı Bedestan Çarşısı’nda son dönemlerde eskiye olan ilgi dikkat çekiyor. İşçiler gündelik kıyafetleri zarar görmesin diye ikinci el kıyafet alırken, gençler ise TV dizilerinin de etkisi ile 80’ler ve 90’ların vintage modasına uyum sağlamak adına dönemin geniş paça pantolon, kruvaze ceket, geniş ve sivri yakalı gömlek gibi kıyafetlere ilgi gösteriyor.

Gençlerin eski modaya yönelmesinden TV dizilerinin de etkisinin olduğunu ifade eden çarşı esnafı Ahmet Yıldız, “Bedestan Çarşısı’nda yeni ve 2. el giysi satılıyor. 2. el kıyafete iki nedenden dolayı rağbet var. İşçiler, kendi mesleklerini icra ederken gündelik kıyafetleri eskimesin diye buradan gelip 2. el kıyafet alıyorlar. Gençler ise 80’ler ve 90’lara merak saldığı için o dönemin kıyafetlerine talep var. Bu bir akımın tezahürü. TV’de yayınlanan Seksenler ve Doksanlar adlı dizilerin ardından dönem kıyafetlerine olan ilgi arttı.

Gençler eski kıyafetlerden en çok ceket, İspanyol paça pantolon, yakaları geniş ve sivri gömlekler, yarasa kollu geniş montlar gibi kıyafetlere oldukça rağbet gösteriyor” dedi.Bedestan Çarşısı’nda dönem kıyafetlerinin yanı sıra dönemin deri ve kösele ayakkabıları da zaman zaman ilgi görüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.